Ziekenhuis Bernhoven wederom meest gastvrije ziekenhuis van Nederland in 2016!

hospitalityfriend bernhoven project

Ziekenhuis Bernhoven wederom meest gastvrije ziekenhuis van Nederland in 2016!

Ziekenhuis Bernhoven ziet de gewonnen Gastvrijheid Award als het resultaat van het streven het meest menselijke ziekenhuis van Nederland te zijn. Het ziekenhuis in Uden ging er, net als in 2014, met de winst vandoor in de categorie Ziekenhuizen.

 

Manager gastvrijheid in Bernhoven Jan Willem Nugteren had de winst “niet verwacht, maar er wel op gehoopt”. Volgens Nugteren draagt de missie van het ziekenhuis bij aan het op peil houden van de gastvrijheid in de organisatie: “We willen het meest menselijke ziekenhuis van Nederland zijn.” Dat vertaalt zich volgens Nugteren door in de wachtkamer bijvoorbeeld niet alleen de naam van de wachtende patiënt te roepen, maar naar iemand toe te lopen een hand te geven.

Bernhoveniers project

Operatieassistent in Bernhoven Diane Melis vindt de award een terechte beloning voor de aandacht voor gastvrijheid in het ziekenhuis: “Eerste worden is wel de kroon op het werk en de inspanningen die zijn geleverd.” Hiermee doelt Melis op het ‘bernhoveniers project’ dat het ziekenhuis drie jaar geleden startte, waarin vijftig ‘bernhoveniers’ werden aangewezen die als aanspreekpunt voor gastvrijheid functioneren. Het project moet bijdragen aan de integratie van gastvrijheid op alle afdelingen in het ziekenhuis en “het vuur van de gastvrijheid in alle teams aansteken”, aldus Nugteren. “Alle medewerkers kennen het project voor gastvrijheid. Dan heb je het al heel ver uitgedragen”, stelt Melis trots.

Winnaars

De vier winnaars van Gastvrijheidszorg met Sterren 2016 werden op 8 juni in het Okura hotel in Amsterdam bekendgemaakt. Naast ziekenhuis Bernhoven, wonnen zowel Zon & Schild als het U-center in Epen in de categorie GGZ, en ging zorgcentrum DrieMaasHave er in de categorie Verpleging & Verzorging met de winst vandoor.

Samenwerking met HospitalityFriend

In 2014 startte Bernhoven een samenwerking met HospitalityFriend waaruit het gastvrijheidsconcept en het programma van uitvoering voortkwam. Waar HospitalityFriend mocht meehelpen met het aanleggen van de gastvrijheidsbasis blijkt de aanpak voor de lange termijn volhoudbaar en effectief. HospitalityFriend feliciteert Bernhoven met het behaalde resultaat.