OVER ONS


hospitality friend over ons gastvrijheid

Johan Troeijen


HospitalityFriend is in 2009 opgericht door Johan Troeijen.

 

Johan heeft van jongs af aan gastvrijheid met de paplepel ingegoten gekregen en hij stamt uit een geslacht dat sinds eeuwen generatie op generatie in gastvrijheidssectoren actief is geweest. Met andere woorden, Johan’s kritische blik en bevlogen betrokkenheid ten aanzien van gastvrijheidsbeleving is niet alleen gevormd door zijn ervaring, het zit hem in de genen. Het was dan ook een logische stap dat Johan de studie aan de hotelmanagementschool begon en succesvol afrondde. Gedurende zijn studietijd is Johan  werkzaam geweest in café’s, restaurants en hotels in alle denkbare functies.

 

Als conceptontwikkelaar beschikt Johan over ruim 20 jaar ervaring in businesscatering en horeca op operationeel-, management- en directieniveau. Sinds 2009 richt Johan zich op advies over  en de vorming en realisatie van ‘organisatie-eigenwijs’ hospitalitymanagement. De focus ligt op het snijvlak van commercie en gastvrijheid.

 

HospitalityFriend stond aan de wieg van het gastvrijheidsconcept van het in 2014 tot meest gastvrije ziekenhuis van Nederland bekroonde Ziekenhuis Bernhoven. In de jaren ervoor was HospitalityFriend verantwoordelijk voor de realisatie en conceptvorming van de belevingsconcepten van de hoofdkantoren van Microsoft, Ricoh en Eneco. Hiernaast is Johan actief geweest  als coach voor ondernemers aangaande klantvriendelijkheidvraagstukken, in de bancaire-, automotive en retailsectoren, onder meer bij ING, Renault, Peugeot, Citroën en Hema.

 

Als bedrijfsadviseur bij KHN BedrijfsAdvies helpt Johan horeca-ondernemers met belevingsconceptvraagstukken, marketingdenken en positionering.

RESULTAAT VAN EEN SAMENWERKING

Waarom worden onze partners succesvoller? (Bijvoorbeeld Ziekenhuis Bernhoven werd met de hulp van HospitalityFriend in 2014 het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland.)

Aandacht geven aan gastvrijheidsbeleving door en met HospitalityFriend, betekent dat er sprake is van co-creatie.  Dit omdat gastvrijheid altijd een vertaling is van de waarden die u als organisatie uitstraalt. Het eerste resultaat dat tot stand komt, is dat u kennis vergaart over het begrip en hoe u het vorm kunt geven.

We kunnen blijven praten over gastvrijheid tot we een ons wegen, het resultaat is dat we abstracte abracadabra omzetten in tastbare feiten en meetbaar maken.

Het derde resultaat dat wordt geboekt, is dat uw organisatie in beweging komt door het feit dat gastvrijheid op de agenda komt te staan en door de inspiratie-activiteiten die worden ontplooid. Uit onze ervaring blijkt dat onze partners als gevolg hiervan soms noodzakelijkerwijs een stap terug willen zetten om de profilering van de organisatie te herijken/samen te stellen. Een waardevol bijkomend resultaat.

Gedurende een implementatietraject gaan ‘de neuzen vanzelf dezelfde richting in’, omdat we op kernwaarden acteren. Men leert de juiste eigen initiatieven te nemen die passen binnen het speelveld (dit om authenticiteit te waarborgen). Excelleren in gastvrijheid is een empowerment-issue en resulteert in hogere betrokkenheid en initiatiefrijke teamleden.

Van nature weten we dat je je beter op je gemak voelt in een welkome omgeving en dat daardoor ook zakelijke processen in stroomversnelling komen. Gastvrijheid is de Haarlemmer olie als het gaat om bereiken van ontmoetingsdoelstellingen. Resultaat van uw gastvrije grondhouding is dat uw organisatie zijn doelstellingen veelvuldiger realiseert. Of het nu gaat om de verkoop van meer producten of een verkorting van de verblijfsduur in uw ziekenhuis etcetera.

Samenwerken met HospitalityFriend ervaart altijd als een maatpak, omdat uw unieke organisatiewaarden in gastvrijheid worden vertaald. Bovendien verdient co-creatie met u de voorkeur, zodat duurzame beklijving na het programma  het best gewaarborgd wordt.

 

HospitalityFriend werkt volgens het principe HospitalityFriend Customer Journey©, een allesoverziende aanpak om in gastvrijheid te kunnen excelleren. De HospitalityFriend Customer Journey© aanpak kan als een geheel worden ingezet en de belangrijkste bouwstenen kunnen ook ‘stand alone’ worden ingezet. De programma- aanpak kent de volgende bouwstenen: