Als kaviaar van de ontmoetingsvormen is gastvrijheid overal van toegevoegde waarde. Schroom dus niet met ons van gedachten te wisselen als uw organisatie zich  in een omgeving bevindt die niet direct te plaatsen is binnen de werkgebieden waar we met name actief zijn.

 

HospitalityFriend beschikt over veel ervaring als het gaat om excelleren in de volgende werkgebieden:

hospitalityfriend werkgebieden automotive

AUTOMOTIVE

Zowel voor sales als after sales is gastvrijheid van toegevoegde waarde. Showroombezoek is door internet de laatste jaren enorm gedaald naar gemiddeld 1,2 bezoek per gekochte auto. Met technische kennis maakt u doorgaans niet meer het verschil, uw gast weet vaak meer van de auto dan uzelf en het is de vraag in hoeverre techniek nog interessant is. Uiteraard moet de prijs goed zijn en dan is de mate waarin u gunning tot stand brengt bepalend voor uw commerciële succes.  Hoe eerder uw gast een welkom gevoel heeft, hoe sterker u uit de startblokken komt als het gaat om creëren van de gunningscurve. We focussen op gespreksrapport, authentieke en oprechte interesse in de gast. Het is topsport en niet makkelijk om je continue met de haren erbij te slepen, toch helpt gastvrijheid op een cruciale wijze. Zeker als het gaat om de ‘dubbeltje op zijn kant’ situaties, is gastvrijheidsbeleving van doorslaggevende aard. We werken samen met uw team naar een onbewust-bekwaam gastvrijheidsniveau.

 

Uiteraard stelt een optimale gastvrijheidsbeleving u ook in staat om extra omzet te bewerkstelligen, zowel bij sales als after sales. We beschikken over ervaring bij 75% van de in Nederland aanwezige automerken en over de nodige buildingblocks als het gaat om de optimalisatie van de client journey beleving. Graag stellen we een op maat samengesteld programma voor u vast, in overleg met u.

RETAIL

Meestal kan ik me de medewerker die afrekende niet meer herinneren als ik van de parkeerplaats van de supermarkt wegrij. Soms evenwel nog wel. Dan is er iets gebeurd wat met oprechte aandacht te maken heeft. Een ‘personal touch’ van iemand die het werk zelf onbewust bekwaam uitvoert en hierdoor tijd heeft voor mij als klant. Daar kom ik dan graag voor terug en neem ik zelfs voor lief dat het pak melk 25 cent duurder is dan elders. Tijdens een winkelbezoek zelf speelt het gevoel dat ik er mag zijn, dat ik welkom ben, een belangrijke rol als het gaat om mijn koopbeslissing. Dát welkom heten en die persoonlijke aandacht is een proces wat zich continue afspeelt en daarom maakt het het ook zo moeilijk je hier dag in, dag uit, van ’s-morgens tot ’s-avonds op toe te leggen. HospitalityFriend is niet de concept- en marketingdenker in deze wereld, maar helpt retailorganisaties juist hét verschil te maken  door te excelleren op bovengenoemde (gastvrijheid- en aandacht-) gebieden.

hospitalityfriend werkgebieden retail

HORECA

Gastvrijheidsbeleving is van oudsher de core-business in de horeca. Vele horecabedrijven op alle  niveaus hebben volop kans hier in te excelleren. HospitalityFriend is als bedrijfsadviseur actief voor Koninklijke Horeca Nederland BedrijfsAdvies. Onze focusgebieden in de horeca liggen met name in gastvrijheidshouding en -gedrag en in concept- en marketing-denken. We brengen uw merk tot leven aan de hand van uw ambities en nemen uw team op passende wijze mee in dit proces.

HUIS VAN WELKOM

De wereld waar het passionele van gastvrijheid wordt verheven naar een compassioneel niveau. Het begrip gastvrijheid staat hoog op de prioriteitenlijst in de zorgwereld, en daar willen we met ons nieuwe initiatief het “Huis van Welkom” graag bij helpen! Bekijk ons speciaal ingerichte pagina: Huis van Welkom